Estàs en: Zona Distribuidors / Especialista Congelats / POLÍTICA DE SOSTENIBILITAT POLÍTICA DE SOSTENIBILITAT DE SALICA INDUSTRIA ALIMENTARIA, SA

POLÍTICA DE SOSTENIBILITAT POLÍTICA DE SOSTENIBILITAT DE SALICA INDUSTRIA ALIMENTARIA, SA

A SALICA Industria Alimentaria, companyia membre de l'aliança International Seafood Sustainability Foundation (ISSF), manifestem que ens comprometem amb els principis següents de sostenibilitat dels recursos pesquers:

·      Garantim als nostres clients i consumidors que els productes que subministrem provenen d'un recurs salvatge gestionat de manera sostenible. En el cas de la tonyina, ens comprometem a adquirir túnids procedents de zones no sobreexplotades o on la sostenibilitat de les poblacions no estigui amenaçada, segons les valoracions que en fa ISSF en el seu informe periòdic Status of the Stocks (http://iss-foundation.org/science/status-of-the-stocks/).

·      Col·laborem amb iniciatives a favor de l'explotació racional dels recursos pesquers sense comprometre'n la sostenibilitat, i molt especialment les que millorin la selectivitat de les arts de pesca.

·      Documentem totes les compres de peix per demostrar que complim fidelment la normativa que regula l'activitat pesquera, i molt especialment el Reglament (CE) 1005/2008, del 29 de setembre, per eliminar la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada (INDNR o IUU, en les sigles en anglès). Garantim que SALICA Industria Alimentaria no obté subministraments de cap companyia que tingui cap vaixell en una llista IUU oficial.

·      Col·laborem activament en l'aportació de dades per controlar la traçabilitat de les captures.

·      Apliquem mesures a favor de la sostenibilitat dels recursos basades en la recerca científica. Entre d'altres que ja apliquem actualment, podem destacar les següents:

Prohibició de transbordaments en mar, en virtut de la resolució 11-03 d'ISSF.-

Prohibició de tallar les aletes de tauró (consulteu la nostra política en aquest mateix lloc web).-

Prohibició d'adquirir túnids de companyies pesqueres que no compleixin la resolució 12-02 d'ISSF, sobre reducció de capacitat.-

Prohibició d'adquirir túnids de vaixells que facin servir mamífers marins o taurons intencionadament per pescar tonyina.-

Prohibició d'adquirir peix de vaixells que utilitzin mètodes destructius, com ara verins, explosius o d'altres de semblants-

I, en general, les prohibicions que preveu el projecte Make The Commitment (-http://iss-foundation.org/science/projects/make-the-commitment-home/) i la resolució 11-03 d'ISSF, que estableix compromisos plurianuals.

·      Contribuïm a protegir les reserves marines de mida i durada adequades, sempre que s'hagi determinat per mitjà de ciència contrastada, a fi d'aconseguir objectius de conservació clars respecte de les poblacions de túnids i dels ecosistemes de què depenen.

 

Per això, conscients del compromís adquirit amb els nostres clients i consumidors d'assegurar-los el subministrament, ara i en el futur, d'uns productes basats en un recurs salvatge explotat racionalment, col·laborem activament amb associacions internacionals compromeses amb la gestió sostenible dels recursos marins, entre les quals hi ha les següents:

 

http://iss-foundation.org/.

ISSF (International Seafood Sustainability Foundation) és una aliança global integrada per un ampli equip de científics de renom internacional, la indústria de conserves de la tonyina i World Wildlife Fund (WWF), l'organització líder arreu del món a favor de la conservació de les espècies. L'objectiu d'aquesta organització és promoure iniciatives de base científica per a la conservació i l'ús sostenible a llarg termini de les poblacions de tonyina, reduir la pesca incidental i aconseguir uns ecosistemes marins raonables.

http://www.earthisland.org/dolphinSafeTuna/

Earth Island Institute és una institució que controla que diverses companyies que capturen tonyina arreu del món ho facin mitjançant mètodes que no danyen els dofins i que protegeixen l'ecosistema marí.

http://www.msc.org/es

Marine Stewardship Council gestiona un ambiciós programa amb què, treballant juntament amb els seus socis, vol transformar els mercats internacionals per als productes de la mar en un model que promogui pràctiques sostenibles i responsables.

http://ipnlf.org/

International Pole & Line Foundation és una organització sense ànim de lucre que treballa per un desenvolupament social i ambiental responsable de les peixateres Pole & Line. Per aconseguir-ho treballa juntament amb el sector pesquer, científic i governamental.

 

Inici Qualitat/Sostenibilitat Coneix Salica Contacte Particulars Professionals Canal Distribució Alimentària Especialistes Congelats Distribució Tradicional Gran Distribució Delicatessen Garantia d’un Fabricant Especialista en Congelats Fabricant de marques privades Xarxa de Distribució inici Qualitat Contacte Productes Congelats Conserves Gourmet Sálica Història Les nostres marques Oficines/Instal·lacions Grup Albacora www.salica.es www.clubcampos.com EMAS ISO 9001 Castellano Euskara Galego Catalá